ستاد برگزاری یادواره شهدای گرانقدر روستای بلغان، در اطلاعیه ای اعلام کرد: هشتمین یادواره ی 22 شهید این روستا برگزار خواهد شد.
یادواره این شهیدان، ساعت 10 صبحِ روز پنجشنبه مورخه 14/06/1392 در شیروان، روستای بلغان علیا، مسجد سید الشهداء، برگزار می گردد.
همچنین در این مراسم از خانواده شهدای روستای بلغان نیز تجلیل می شود.
شرکت برای عموم آزاد است.
تصویری از روستای شهید پرور روستای بلقان علیا
www.lawiran.ir
شهدای روستای بلغان+عکس شهدای بلغان+شهدای بلقان+بلقان علیا+شهدای شیروان+شهدای خراسان شمالی+شهدای روساهای بلقان+تصویری از روستای شهید پرور بلقان+بلغان+عکس بلقان+عکس بلغان+علیا
تصاویری از کوه شاه جهان و روستاهای بلغان علیا و بلغان سفلی شهرستان شیروان
چهره زمستانی روستای بلقان علیا
روستای بلغان چشمه کاغذی ( کانی کاغذی )
تصاویر+کوه+شاه جهان+تصاویر بلغان+تصاویر روستای بلقان سفلی+علیا+محمد قدرتی+بلقان شیروان+بلغان علیا شیروان+عکس+تصویر+تصاویر+روستای+بلقان+بلغان+علیا+سفلی+تصاویر روستای بلقان+تصویر روستای+بلغان علیا+عکس روستای بلقان علیا
جهت مشاهده تصاویر روستای بلغان کلیک کنید....
+تصویر+تصاویر+روستای+بلقان+بلغان+علیا+سفلی+تصاویر روستای بلقان+تصویر روستای+بلغان علیا+عکس روستای بلقان علیا+عکس+تصویر+تصاویر+روستای+بلقان+بل...
روستای بلقان علیا BOLQAN - OLYA
این روستا در فاصلهی 33 کیلومتری جنوب شیروان واقع است و از شمال به روستاهای گرماب و حصار پهلوانلو، از جنوب به روستای امیرانلو و اسفراین، از شرق به روستاهای قوچان و از غرب به بلقان سفلی و استخری (اسطخری) محدود میشود و دارای142 خانوار و 733 نفر جمعیت است. مردمش به زبان کردی تکلم میکنند و جزء دهستان گلیان است بلغان در فرهنگ نفیسی، کلمه ای پارسی، مأخوذ از مغولی، به قسمی از راسوی سیاه معنی شده است که راسوی سیاه حیوانی مفید و در نزد مصریهای قدیم مقدس بوده است». این روستا بسیار سرسبز و پردرخت و دارای مردمی متدین و واقعبین میباشد. محصولات عمدهی آن: گردو، زردآلو، نخود، سیب زمینی و گندم و جو است و صنایع دستی آن قالیبافی و گلیم بافی و دستکش و شال گردن پشمی و کرکی است. دامداری در این روستا به دو طریق انجام میگیرد. طریقهی اول طبق معمول داشتن تعدادی گوسفند و احتمالا چند رأس گاو شیرده است که هر روستایی لبنیات مصرفی خود را تأمین میکند و مازاد آن را میفروشد و طریقهی دوم دامداران عشایری هستند که از اوایل بهار در کوههای اطراف بلقان ییلاق میکنندو مراتع نسبتاً خوب کوههای مجاور روستا و شاهجهان را برای تعلیف دام انتخاب میکنند و قشلاق را به ترکمن صحرا میروند. در اطراف این روستا معادنی مانند گچ و نمک و بعضی از فلزات شناسایی شده که هنوز بازدهی و مقدار آن در حال تحقیق و رسماً اعلام نشده است.
این روستای سرسبز دارای چشمه سارهای فراوانی است که معروفترین آنها عبارت است از: کانی مرگی، کانی سرچاوی، کانی کاغذی، کانی کوک (کبک) و کانی جعفر شفتی که فردی به اسم جعفر در نزدیکی این چشمه به علت برقزدگی سوخته است.
در کوههای مرتعی بلقان انواع و اقسام گیاهان خودرو و طبی میروید که: آنوخ، سیوجه، قسنی، تریاک فاروق، بابونه، گون یکپایه، علف گربه، شویشک و چریش و درمنهی ترکی آن معروفتر است. این روستا در حال حاظر دارای امکانات: راه شوسه، دبستان، مسجد، آسیاب، خانهی بهداشت، سرویس ایاب و ذهاب، لوله کشی آب از چشمه مرگی و شورای ده است. روستای بلقان سفلا نیز در فاصلهای نزدیک و در غرب این روستا قرار داردکه دارای 52 خانوار و 210 نفر جمعیت است و به زبان کردی تکلم میکنند و جزء دهستان گیلان است و از ایل قهرمانلو هستند. کوههای: کوههای: کاریز و نظر و چشمههای هروش، سر چاوه و گر در حوزهی این روستا قرار دارد. امکانات آن شامل: مدرسه، حمام، لوله کشی آب، مسجد و شورای ده است.
مقیمی، محمد اسماعیل، جغرافیایی تاریخی شیروان، ناشر: معاونت فرهنگی آستان قدس رضوی، نوبت اول 1370 .
--------------------------------------------------------------------------------
[1] - بلقان هم با «ق» و هم با «غ» نوشته میشود.
[2] - فرهنگ نفیسی، ج1، ص638.
تصاویری زیبا از روستای بلغان
جهت مشاهده تصاویر بر روی لینکهای زیر کلیک نمایید:
مشاهده تصویر ماهواره ای روستای بلغان
جهت مشاهده کامل تصاویر آنها را در سیستم خود ذخیره نمایید...
**************
جهت مشاهده کامل تصاویر آنها را در سیستم خود ذخیره نمایید...
*************
*************
جهت مشاهده کامل تصاویر آنها را در سیستم خود ذخیره نمایید...
************
****************
جهت مشاهده کامل تصاویر آنها را در سیستم خود ذخیره نمایید...